Dom > Новости > Sadržaj
5 Савети за безбедност и одржавање дизалице за кран
- Jun 25, 2012 -

Обављање редовног одржавања је суштинска безбедносна пракса на било ком радном месту. Ово је нарочито тачно на мјесту које се бави индустријском опремом, као што су дизалице. Дизалице су изузетно корисне и изузетно опасне. Према ОСХА, повреде везане за кранове убијају отприлике 71 радника сваке године. Одржавање ланчане дизалице крана је од суштинског значаја за одржавање ваших запослених на сигурном. Поред тога, редовно одржавање ће такође одржавати вашу крану ефикасно.


5 Safety And Maintenance Tips For Your Crane’s Chain Hoist.jpg


1. Развијте проблеме са обичним ланцима

Први корак у одржавању ланчане дизалице на вашем крану је разумевање како то функционише. На овај начин ћете бити у стању да идентификујете када су хабање и утицај на његову ефикасност.

Постоје три врсте дизалица које ваш кран може користити: диференцијал, полуга за ручку и ручни ланац. Сва три од ових дизалица користе неку комбинацију ланца и куке да подигну и померају тешке предмете.

Пошто ове дизалице раде ротирањем ланца, најчешћи проблем повезан са њима су везани за хабање на ланцу.

Уосталом, редовно одржавање може знатно продужити животни век ланца.

2. Држите чисте и подмазане ланац

Најчешћи узроци хабања на ланцу су рђа и остаци. Ланци могу постати крути и тешки за кретање због нагомилавања рђе и песка.

Већина дизалица ће захтевати демонтажу како би се правилно очистили и подмазали. Требали бисте то урадити бар једном или двапут годишње, зависно од тога шта примарно користите за дизалице.

3. Пазите на знаке штете

Временом ће се носити ланац у дизалици. Обавезно потражите знаке погоршања и замените ланац пре него што се превише употребљава.

Заједнички знаци ланца који треба заменити обухватају пукање и истезање. Поред тога, ако ланци "поп" када су у употреби, то је вероватно зато што постају превише круте.

Запамтите, увек је боље заменити ланац од несреће.

4. Обављајте редовне инспекције

Тестирање и инспекција ваше индустријске опреме није само добра идеја. ОСХА захтева да се одређени тестови и инспекције одвијају редовно.

Оператор лифтова треба обавити кратак, визуелни преглед сваког дана како би се осигурало да опрема функционише исправно.

Мјесечно, потребно је извршити детаљнију инспекцију како би документирали постојеће хабање, оштећења и оштећења опреме.

5. Спровести неопходна испитивања

Поред прегледања дизалице за дизање ланчаника, требало би да га редовно тестирате како бисте били сигурни да функционише исправно.

Требало би да извршите тест оптерећења сервиса најмање квартално. Ови тестови су дизајнирани да посматрају колико добро опрема функционира приликом подизања објеката различитих тежина.

Коначно, најмање сваких шест месеци, проверите способност ланчане дизалице да подигне велика оптерећења.

Извођење ових тестова помоћи ће вам да покажете како дизалица функционише под различитим условима и открива било какве проблеме са перформансама.

Ако желите да одржите опрему у добром стању или да купите резервне делове, контактирајте нас. Радићемо с вама да пронађемо одговарајућу опрему и алате за ваше потребе.