Dom > Новости > Sadržaj
Параметри мостног крана
- Mar 26, 2018 -

Главни технички параметри мостних дизалица су подизна тежина, распон, висина дизања, брзина вожње, брзина подизања, радни тип и непрекидна брзина електричне енергије.

Тежина

Тежина подизања, позната и као номинална тежина за подизање, односи се на максималну количину терета за подизање крана која дозвољава да се подигне, а т као јединица.

спан

Распон крана типа моста односи се на растојање између централних линија котача главног снопа дизалице, односно удаљености између средњих линија стазе великог аутомобила, а бројило (м) је јединица .

Надморска висина

Растојање између горњих граничних положаја и доње граничне позиције уређаја за дизање или гребање (као што је хватање и електромагнетна сисара) назива се висина дизања дизалице која се темељи на метру (м).

брзина вожње

Брзина вожње се односи на брзину мобилног механизма великог и малог аутомобила при номиналној брзини мотора при номиналној брзини, са мером / резултатом (м / мин) као јединицом. Брзина вожње је углавном 40 ~ 60м / мин, а брзина вожње великог аутомобила је 100 до 135м / мин.

Брзина подизања

Брзина мотора код номиналне брзине повећава тежину тежине, односно брзину подизања. Генерално, брзина подизања није већа од 30м / мин, у зависности од својства, тежине и захтева за подизањем тежине.

Врста посла

Тип кранске делатности одређује према брзини учитавања и степену заузетости, може се подијелити на лагану, средњу, тешку и тешку четврту оцјену.