Dom > Новости > Sadržaj
Сигурносни захтјеви за рад на подизању кранова
- Mar 18, 2011 -

1. Оператори дизалице за дизање морају имати посебну радну дозволу. Поднесите захтјев за "подизање цертификата о сигурности посла" за подизање објеката тежине више од 10 тона.


2. За подизање тежине више 40т објеката или главне грађевине нискоградње треба развити шему дизајна. Подизање грађевинског програма одобрава одјељење задужено за сектор грађевинарства и техничке заштите и добије сагласност надлежног директора или главног инжињера.


3. Пре подизања операција, унапред поставити заставу сигурносне упозорења на месту дизања и дозволити некоме старатељству, особама које нису грађевинари, забрањено је ући.


4. Требало би бити довољно осветљења ноћу. Прекинути рад у случају снажног снега, јаке кише, магле и снажног вјетра изнад нивоа 6 вјетра.


5. Радници за подизање морају носити шлемове, шлемови морају бити у складу са одредбама ГБ 2811, морају се придржавати ХГ 23014 за рад на висини.


6. Пре него што подигнете погон, проверите опрему за подизање крана, конопац, ветропарк, ланце, куке и другу опрему како бисте били сигурни и поуздани.


7. У току операција подизања, мора постојати јасна подела рада, задужења према одредбама ГБ 5082 за сигналне контакте и јединствену команду.


8. Забрањује се употреба цеви, цеви, стубова, електричне и механичке опреме као сидра за подизање. Без одобрења механичког и грађевинског сектора, зграде и конструкције не могу се користити као сидро.


Safety Requirements for Overhead Crane Lifting Operation.jpg


9. Проверити делове машина за подизање, сигурносну опрему и занатске траке, мјерити детаљну сигурност пре операције. Сигурносни уређај мора бити осетљив и поуздан. Прије подизања мора се обавити тест подизања.


10. Свака особа се не сме пратити са подизањем тешких предмета или машине за дизање. У посебним случајевима, требало би да усвоји поуздане мјере сигурности и затражи команданте за одобрење.


11. Ако је потребно користити ватру на месту дизања, мора се придржавати одредаба ХГ 23011. Висеће ужад, вјетробран, конопац за вучу итд. Избјегавати контакт са линијом уживо и задржати сигурно растојање.


12. За друге кранске стројеве (кранске дизалице, дизалице, итд.), Такође су у складу са овим стандардом и морају се придржавати правила одређеног дизалице.


13. Подизна тежина мора бити у предодређеном оптерећењу. Израчунавање пре коришћења распршивача и спајања. Када подизање тешких предмета буде близу или до постизања номиналног капацитета за подизање, корисници ће провјерити кочнице, прво покушајте са подизањем ниске висине и кратким ходом, а затим се глатко подижу.


14. Забрањено је стајати, ходати и радити испод суспендиране тежине.