Dom > Новости > Sadržaj
Како одабрати кран за вашу постојећу зграду
- Aug 20, 2011 -

Када одлучите да ваша компанија захтева нове дизалице или друге уређаје за дизање постојећег објекта, ваш следећи корак је одређивање потребних перформанси и спецификација дизајна.

То укључује и капацитет подизања, површину покривне кутије, путовницу, распон, висину подизања и потребан радни циклус надземних дизалица - то јест, колико лифтова на сат, просечно оптерећење по лифту и проценат терета који се приближавају максималном капацитету .

Такође ћете морати узети у обзир дизајн ваше зграде и оптерећење за подршку. За то ће вам бити потребни грађевински планови и помоћ стручног конструктора.

Ваша зграда ће играти главну улогу у вашем избору стандардних или прилагођених дизалица. Висећи кран са плафона чуваће подове као што је могуће отворено и неугушено. Али ако плафон не може носити додатни терет, мораћете да узмете у обзир самостални кран.

Са слободном опцијом ћете имати и друге разлоге за решавање, као што је капацитет пода за подршку додатних примењених оптерећења. Поред тога, желели бисте да дизајнирате и инсталирате дизалицу тако да буде што мање могуће, што ће вам помоћи да повећате продуктивност и сигурност.

Без обзира на врсту дизалице, морате такође размислити о "коверти". То јест, потпуна тродимензионална област коју кран преузима у вашој згради. Ово укључује подручје покривања куке и простор заузета структуром дизалице. Остале димензије које треба узети у обзир обухватају жељезницу до пода стазе, најмању опструкцију пјешачких стаза на писту и опструкцију зидова до најближих зидова. Такође ћете морати допустити додатни простор да се спречи операција дизалице да се омета суседном производном активношћу.


How to Choose a Crane for Your Existing Building.jpg


Имајући у виду све ове информације на уму, консултант за кран може вам помоћи да идентификујете опрему која најбоље одговара вашим потребама за дизањем и спецификацијама за изградњу. Консултант ће моћи да препоручи опције за повећање продуктивности и сигурности, као што су контрола против зрачења, анти-судар и зонирање.

Обавезно поделите са консултантом ваше дугорочне захтеве за руковање материјалима - не само што ће вам служити у блиској будућности. На пример, надземни дизалице, укључујући стандардне и прилагођене дизалице које могу расти са вашим послом, могу вам дугорочно уштедјети новац.

Још једна важна пажња: Не заборавите да укључите своје аутопревознике у процес планирања нових дизалица. Они знају свакодневне изазове подизања вашег објекта и могу пружити драгоцен увид у то како побољшати продуктивност и сигурност.