Dom > Новости > Sadržaj
5 начина да одмах побољшате безбедност фабрике
- May 19, 2012 -

Све што је потребно је погрешан потез да фабрика потпуно угаси. А то је пре него што уђете у новчане надокнаде за радника или судске тужбе могу коштати ваше пословање. Од висеће жице до клизавих површина, има толико тога што може погрешно. Ваши запослени тешко раде за вас, па вратите услугу пружајући им сигурно радно окружење. Сигурност одржава запослене срећнијом, здравијом и још продуктивнијом. Прочитајте неколико лакших начина за побољшање фабричке сигурности.

1. Инвестирајте у обуку и програме обуке у току


Један од најједноставнијих начина на који можете заштитити запослене је одржавање редовног режима обуке. Није довољно само да пошаљете своје запослене на творнички простор након гледања неколико видео снимака. Ваши запослени заслужују да заиста добију инс-оут из фабричког животног стила. На крају крајева, они су окружени хиљадама килограма тешке механизације. Инвестирајте у обуку за своје запослене и имате јаче, сигурније радно место.

2. Одржавајте опрему


Од дизалица до пресе за возила свих облика и величина, пуно је да се држите у фабрици. Гума се носи доле, ланци рђе, а кочнице морају бити замењене. А ако сте икада видели механичку квар, знате како то може бити изузетно. Пратите своју опрему и одржавајте је редовно. Неке од ваших машина могу бити застареле. Уверите се да сте ажурирали дневник о томе када су машине и опрема последњи уређени или поправљени. Можда сте шокирани да откријете колико је ваша опрема преостала за основно одржавање.

3. Процените своје радно окружење


Баш као што опрема треба редовно одржавати, фабричка сигурност укључује редовна чишћења и промјене. Потребно је неко време да процените своје радно окружење и утврдите да ли је потребно извршити безбедносне промене. Ако вам је потребна нека помоћ, на располагању вам је пуно корисних контролних листића да бисте знали шта тражити. Размислите о неком од следећих док ходате у ходницима на вашем радном месту:

Кодекс понашања између радника

Управљање материјалом и постављање

Како или ако се поступак поштује

Запослени се слаже са сигурносним процедурама

Чистоћа

Једноставан излаз у случају нужде

Приступ безбедним материјалима као што су апарати за гашење пожара

4. Дозволите за честе препреке


Један од водећих узрока несрећа на радном мјесту није због механике - то је због запослених. Радите раднике сретним и освежавајте дозвољавајући честе паузе. Недавно су се Тисон Фоодс нашли у центру страшне контроверзе. Тисон је прекршио неколико кодова тако што није дозволио честе прекиде у купатилу. Избегните ове скупе грешке. Фабричка сигурност ће се побољшати и ваши радници ће бити сретнији и продуктивнији.

5. Осигурати сигурним запосленима да имају приступ одговарајућој опреми


Наш последњи корак је можда најједноставнији. Најлакши начин побољшања фабричке сигурности је само пружање радника приступ сигурносним алатима. Будите чврсти шешири, заштитне наочаре, мрежице за косу или чак уши, приступ овим једноставним алатима штити раднике.

Са овим пет корака, раднике можете одржавати срећнијим и здравијим. Ако сте на тржишту нових машина, обавезно нас контактирајте. Од једноставних поправака до пуних замена, можемо вам сачувати своју фабрику мање.


5 Ways to Immediately Improve Factory Safety.jpg