Dom > Знање > Sadržaj
Како смањити буку загријавања двоструког снопа
- Sep 21, 2013 -

Загађење шума, посебно у урбаном окружењу, све више узнемирава живот људи. Постоје јасни докази да када бука узрокује поремећаје сна, то може довести до емоционалних проблема као што су љутња, анксиозност и депресија. За дјецу, прекомерна сметња може довести до проблема као што су тешкоће у учењу, хиперактивност и недостатак пажње. Неки истраживачи су чак установили да бука може изазвати болове срца.

Двоструки сноп дизалица је важна опрема у производњи опреме за индустрију, већина предузећа не може без њега, а истовремено због буке која се ствара у процесу употребе доноси и радне проблеме на радном месту на радном месту. Оператори крана свакодневно доживе буку, поред оператера дизалица, утицати и помоћници радника око дизалице и сервисерима у и из машинске собе. Како онда можемо смањити буку дизалица?

How to reduce noise pollution t of double beam crane.jpg

Најприје погледамо главне изворе буке за кран са двоструким снопом: за емисију буке, извор звука крана је систем електричног погона, мотор, механички уређај и опрема. Склоп напајања такође прави буку. Поред тога, челична конструкција опреме која носи тежину такође је лако генерисати већи звук. С обзиром на горе наведене узроке буке, можемо детаљно анализирати конструкцију дизалица и додати материјале у области зрачења буке. Кранске пешачке стазе и друга врло једноставна челична плоча, метода производње и монтаже треба такође строго у складу са захтевима процеса, како би се избјегла бука зрачења због великих дијелова. Стиффенери се могу користити за ублажавање вибрација, а акустичне баријере могу се уградити на критичне локације дизалице. Посебни зглобови се такође могу користити за спречавање преноса структурне буке са једног дела на други. Међутим, главни приступ је минимизирати буку директно од извора, тј. Одабрати тише компоненте. Као што је коришћење висококвалитетног три-у-једном моторног погона, смањите дијелове преноса; Кран користи систем регулације брзине промјењиве фреквенције како би смањио утицај подизања и рада.