Dom > Знање > Sadržaj
Мере предострожности за употребу електромагнетне дизалице
- Apr 11, 2013 -

Основна компонента електромагнетне дизалице је електромагнет који користи електромагнетски принцип за подизање челичних материјала. Када се снабдева енергија, електромагнет ствара магнетну силу за сисање челичног материјала, а затим се челични материјал подиже на одређени положај. Када је струја струје искључена, магнетна сила нестаје и челични материјал се спушта. Због тога што је електромагнетски кран погодан за употребу и може подизати жељезо, жељезну жицу, отпад гвожђа и друге материјале директно без везивања, широко се користи у постројењима за рециклажу отпадног жељеза, производњи челика, постројењу за прераду стројева итд. Када је електромагнетска крана у употреба, неправилна употреба може довести до губитка магнетизма, губитка радне способности електромагнета. па је стандардизација процеса рада веома неопходна. Постоје неке ствари које треба обратити пажњу када користимо електромагнетни кран:


1, пре него што електромагнет почне да ради, мерите отпорност на хладно изолацију електромагнета, вредност отпора на собној температури не сме бити мања од 0,5 Ω.


2. Пре него што се електромагнетски уређај помера глатко на предњи део сесираног предмета, напајање електромагнета се не може укључити.


3, електромагнет не би требало да подиже материјале за сечење и отпадне челике директно. Због тога што је електромагнетно усисавање веома велико, материјал за сечење, челика може лако оштетити доњу плочу електромагнета.


4, Када два електромагнета раде истовремено, уверите се да постоји довољно сигурносног растојања. Ако не можете проширити растојање, смањити ексцентричност што је више могуће и побољшати фактор сигурности рада у поступку манипулације.


5, Када се три или више електромагнетних дизалица користе за комбиновано подизање, оператер треба пажљиво провјерити, прилагодити површину електромагнетне адсорпције како би се задовољиле стварне радне услове. У супротном неки електромагнет можда неће играти улогу у процесу подизања, а такође додати и тежину до лифта, повећати тежину другог електромагнета.


6, је инхибиторно користити нормални температурни електромагнет подизања материјала високе температуре. Иначе ће то довести до магнетског слабљења магнета.


7, Забрањено је складиштење електромагнета у подручју високе температуре у случају неупотребе.


8, ако постоји значајан пад усисавања када је магнет високог температуре у употреби, оператер треба да прекине са радом и пусти електромагнет да се одмара у одређеном временском периоду. Ако је потребно, електромагнет може бити стављен у лужицу да се охлади.


9. Оператор треба обратити пажњу на вриједности напона и струје на екрану екрана електромагнета у процесу кориштења како би се осигурало да грешка напона није већа од 10%.


Precautions for use of electromagnetic crane.jpg