Dom > Знање > Sadržaj
Анализа о отпорности вјетра крана
- Oct 09, 2013 -


1. Проблем са отпорношћу на кров вјетра се поставља


Отпорност вјетра крана је важан проблем у дизајну опреме за дизање, а прописи о сигурности и правила одређују сигурносне објекте отпорности на вјетар на мосту. Међутим, често се јављају случајеви штете од ветра великих портних жичара, а неколико кранова се распадају у море у тешким случајевима.


Analysis on wind resistance of crane.jpg


Испред несреће је разумно сумњати у исправност првобитних правила и теорије и изнети нову теорију, увести нови уређај за отпор вјетра. Међутим, корисније је пажљиво и објективно анализирати узрок несреће, наћи заједничко тло о несрећи и решити проблем научно и темељито.


2. заједничка заједничка несрећа са краном


Какве су несреће заједничке? Једна је да је сцена олује о квантитативном вјетру врло нејасна, сви кажу да је вјетар велик, али нико не може рећи колико је вјетар јак. Међутим, локално време нема јак вјетар, на пример више од 12. Упоредите локалне слике и видео снимке олује са описом вјетрове вјетрове Беауфорт на свим нивоима вјетра и свим вјетром на мјесту несреће не би требало да пређе ниво 10. Како може овај кретен кретати ваздух? Занемарени људи наводе да ветар оштећује сцену вјетра, а не опћенит вјетар, већ вјетрове линије вјетра или торнаде. Можда постоји овакав вјетар, али изгледа да је овакав вјетар посебан према крану, чак и ако су дрвеће и објекти који су близу, али могу преживјети, мало чудан.

Штавише, оно што је уобичајено за случај несреће јесте то што су сви дизајнирани вјетрови без изузетка ишли кроз процес приобаља пре него што се преврну. Кочница је важна сигурносна компонента опреме за кранске мостове, има функцију спречавања падања висећих предмета, паркирања итд. Само кочница је у добром стању, прецизност рада крана и сигурност производње се могу гарантовати.