Dom > Знање > Sadržaj
Који су знаци опасности за кран
- Jul 29, 2012 -

  Опасни делови дизалице означени су жутом и црном размакнутом ознаком траке, црвеним и белим размакнутим траком, црвеним ознакама, црвеним ознакама и текстуалним ознакама. Па како треба управљати знацима опасних делова мостних дизалица. Шта је то тачно? Молимо погледајте анализу и разраду испод.

1. Управљање безбедношћу

(1) Произвођач жетве би требао означити фабричке производе, странка која користи користи означава кориштену дизалицу.

(2) редовне провјере и одржавање знака опасних дијелова, када се бледе или оштећене, треба поправити или замијенити на вријеме.

2.Методи обележавања опасних делова

(1) за бочне плочице кутије за блок кука, уређаја за одлагање предмета, подизне греде, надстрешнице, одводнике препрека и покретне кабине и заштитне ограде на интерфејсу лествице, за ове дијелове треба користити жуте и црне размакнуте траке .

(2) на обе стране основног крака мобилног крунастог блока, мора се написати писани знак да "нико не сме да стоји испод подизне руке".

(3) на обе стране ротирајућег репа, треба да постоји текстуални знак "обратите пажњу на сигурност унутар радијуса рада".

3. Захтјеви за ове знакове:

(1) лого треба да буде јасан, потпун и коректан и да је у стању да одржава дуже време, боја логотипа треба да буде у складу са захтевима.

(2) ширина марке траке треба да буде 50 до 100 мм, свака боја на логору не би требало да буде мања од два, ако је нагнута, угао са хоризонталним би требао бити 45 степени.

(3) када се користе жуте и црне размакнуте ознаке траке, уколико боја позадине смањи ефекат лого сигнала, то је замена црвеним и белим размакнутим тракама.

(4) приликом коришћења текстуалних знакова, фонт у текстуалном делу треба да користи црну, боју фонта треба користити црно, а боју позадине треба користити жуто.

(5) ако се кран користи на аутопуту, жељезници и води, такође треба да буде у складу са релевантним одредбама државних захтева за лого.


What are the hazard signs for the crane.jpg