Dom > Знање > Sadržaj
Како продужити радни век кранова
- Jun 02, 2014 -

Кранови се широко користе у тренутној индустрији. Људи све више и више пажње посвећују њиховој перформанси и веку рада. Међутим, неки људи су занемарили своје радове одржавања због хитног периода изградње, што је довело до смањења очекиваног трајања живота, проблема опреме и неуспјеха. Дакле, одржавање је једна ствар која се мора често радити. Па како можемо продужити употребу? Иунтиан вас води да разумете како да продужите радни век дизалица?


How to extend the service life of cranes.jpg


Када се кран користи у миру, потребно је често прегледати и одржавати. Ово неће продужити вијек трајања дизалице, већ ће га учинити још снажнијим током рада. Такође је неопходно проверити да ли пријеносни дио има довољно уља за подмазивање и да се дијелови за ношење морају често прегледати, поправљати или замјењивати. За механичке завртње, посебно оне који често вибрирају, хидраулично уље треба одводити, а спојеви морају бити затегнути како би се уклонио филтер за уље. Након чишћења, очистите га компримованим ваздухом, вратите га у резервоар и прикључите цев (новим уљима, не наследити старо уље, иначе покретни делови у крану ће убрзати хабање). Дијелови су напуњени неким мазивом за подмазивање како би се продужио радни век лифта.


На крају, увек морамо провјерити све жице и каблове дизалице за оштећења. Правовремено завијање и замена оштећених делова. У случају прегријавања мотора, неопходно је да се заустави у времену, а затим наставити да ради након уклањања грешке. Подмазивање лежајева мотора треба да буде добро. Хидрауличне дизалице морају се редовно одржавати како би се обезбедило несметано функционисање њихове опреме. Потребна је само пажљива заштита опреме како би се осигурала његова сигурна употреба и тиме повећао вијек трајања.