Dom > Знање > Sadržaj
Кључне тачке на које треба обратити пажњу на успостављању стазе кранског моста
- Nov 05, 2013 -

Да би се олакшао бољи рад, постављена је кранска шина. у процесу успостављања кранске железнице, на многим местима је потребна наша пажња. Ове тачке су кључне, па хајде да размотримо ове тачке.


1, врх кранске шине је конвексан, дно је равна плоча са одређеном ширином која повећава контактну површину са темељима. Одељак стазе је углавном И обликован, који има добру кривину за савијање. Квадратни челик се може сматрати равномерном шином. због тешке хабања на точковима, металуршке дизалице се углавном користе само за дизалице са малом тежином дизања, брзом брзином и неравном врстом рада.


2, шав са зглобом крана је углавном један до два мм. Шински спој може бити равна глава, такође се може направити од 45 степени нагиба косог споја, јер коси спој може глатко прелазити на спој. Два попречна дислокација шина и висинска разлика на споју неће бити већа од једног милиметра. Редослед споја заваривачких шина је одоздо према врху, дно шине након шинских струка, главе шине, заваривање слоја по слоју, коначно поправити около. Приликом заваривања шина, поставити привремену фиксну фиксну шину за заваривање.


The key points to be paid attention to in establishing track of bridge crane.jpg


3, у заваривању, заваривање на дну шине сваког слоја заваривног таласа треба да користи заваривање шипке заваривањем, избегава коришћење електроде и ломљеног лука у средини. Заваривање сваког шина спојева се врши континуирано. Тако да је тај шински крај заварен на високој температури.


4 Када је пројекција заваривања превелика, користите брусилицу за брусне плоче да полирате док се не испружи глава шине и на крају полирите површину.


5, уздужни нагиб жељезница није дозвољен да буде већи од једног процента, више од ове вриједности треба провјерити са погонском снагом и стабилношћу цијеле машине. Нагиб колосека који не одговара захтевима треба исправити и испунити захтеве пре него што их пустимо у употребу.